Testimonials

Reacties van de geïnterviewden en luisteraars

“Hester wandelt je atelier binnen en vraagt je van alles over je werk. Voor je het weet ben je twee uur verder en ben je al na 1 minuut vergeten dat ze je een zendertje heeft omgehangen en verbaas je je er ook niet meer over dat ze een podcast maakt over je beeldende werk, dat normaal gesproken vooral gezien moet worden.
Goed gedaan Hester!”

Stef Kreymborg

“De podcast van Hester bood mij een extra podium; een middel om mijn werk en passies onder de aandacht te brengen en luisteraars er nieuwsgierig naar te maken.
Ik kreeg enthousiaste reacties; mensen vonden het interessant te horen hoe ik werk, onderhoudend en gevarieerd. Ook de geschiedenis van mijn huis- voormalig atelier en woonhuis van beeldhouwer Altorf- kwam aan bod; Het was een gesprek vol nostalgie en wijsheid, vond men! Het was erg leuk om aan de podcast van Hester mee te werken; Hester is een prettige, rustige gesprekspartner en het gesprek verliep op een heel natuurlijke, aangename manier (Ik was zelfs even vergeten dat de microfoon aanstond…).”

Hedwig Smulders

“Ik heb met veel plezier naar onze podcast geluisterd. Het was best spannend in het begin om ernaar te luisteren, maar naarmate het gesprek vorderde kon ik mij meer op de inhoud concentreren. Je hebt er weinig in gemonteerd denk ik, want het kwam net zo over, als die middag dat ik dat gesprek met je had. Het blijft natuurlijk moeilijk om zonder beelden een atelier te verbeelden, alleen met woorden. Maar ik denk dat dit bij ons toch wel goed is gelukt!”

Eugenie Brands

 “Voor mij is de podcast zeker een aanvulling geweest op mijn manier van werken met klanten. De podcast staat op mijn website dus potentiële klanten kunnen als ze dat willen ook de podcast terugluisteren om op die manier een beeld te vormen van wie ik ben en hoe ik werk. Ik attendeer klanten ook op de podcast en dat heeft mij al diverse opdrachten opgeleverd omdat op een onafhankelijke manier een beeld van mij wordt geschetst. Vooral wie ik ben en hoe ik werk. Het draagt bij aan je naamsbekendheid en is te gebruiken voor de social media. Omdat het aantal luisteraars steeds groter wordt, is het ook interessant om een groter publiek te bereiken en dus klanten te werven.”

Jeroen Witkamp

“Hester ik belde je om te zeggen dat ik verguld ben met de podcast wat heb je dat goed gedaan . Je moet je podcast inzenden voor een prijs echt doen hoor. Zo goed verzorgd. Je hebt zo’n goede stem, echt super. Dank je wel dat je me zo waardig hebt geïnterviewd en neergezet.”

Karina Schaapman

“Wat een fijn gesprek had ik met Hester voor haar podcast HET ATELIER VAN! Het was leuk haar te ontvangen tijdens mijn werk in Het Groote Museum van Artis en door de ontspannen sfeer die zij weet te creëren was het voor mij makkelijk gewoon door te gaan met mijn werkzaamheden tijdens de opnamen. Haar knappe montage heeft van mijn uitgebreide verhaal een leuk gesprek gemaakt dat, gezien de vele enthousiaste reacties, interessant was om naar te luisteren. De podcast ‘Het atelier van’ is voor creatieve geesten een mooie manier hun potentiële klanten een kijkje achter de schermen te geven en eens op een andere en uitgebreidere manier kennis te laten maken met hun werk. Een dikke aanrader!”

Norma van der Horst, fotograaf

 “Hallo Hester, dat heb je mooi gedaan!”

Sylvia Willink

“Ik heb veel, uitsluitend positieve reacties gehad op jouw podcast.”

Adriaan Bosboom

“Vandaag even tijd om nog eens goed te luisteren naar de podcast. Het is echt een spontane tijdreis geworden met veel tussensprongetjes en herinneringen.”

Marja de Boer Lichtveld

 “Ik ben heel benieuwd. Ik lijk wel jarig, zo’n soort spanning.” Dit was de reactie op de lancering van de podcast vanuit mijn atelier. Het was een gezellig gesprek en ik kreeg lieve reacties op wat ik te vertellen had.
Door de podcast kwamen er ook nieuwe klanten op mijn pad. Het is ook enorm vaak beluisterd. Bizar en leuk dat er mensen gaan luisteren naar een gesprek tussen twee personen in een atelier. Ik doe het overigens zelf ook. Vind het inspirerend om die gesprekken van Hester met kunstenaars in hun atelier te luisteren. Een beeldend gesprek, als of je erbij bent. Ik zit inmiddels in een fijn rijtje gesprekken. Via de podcast heb ik vrij snel een nieuw contact en een solo-expositie, met goede verkoop. Via haar ook weer nieuwe klanten. Fijn hoe die verbinding door de podcast nog steeds door blijft gaan.”

Judith Koning

“Dankjewel voor het sturen én maken van de podcast. Anneke en ik zijn er, terwijl we op een prachtig kampeerterrein in Frankrijk staan, voor gaan zitten. 
We vinden het een heel interessant document waarin zo veel langskomt! Natuurlijk zijn wij de verkeerde luisteraars om zoiets te beoordelen, maar we waren van begin tot eind geboeid. Gelukkig herbergt het geen pretenties, maar is het feitelijk, zoekend en onderhoudend. Daarbij heb je een mooie rol vervuld in de aanstekelijke wijze van vragen stellen. Heel fijn.”

Jan van Nouhuys

Reacties van luisteraars

“Hester luistert en vraagt met oprechte belangstelling.
Op die manier geeft ze samen met de kunstenaar/maker in woorden het proces van het maken, de werken en het atelier vorm. Haar podcasts zijn altijd onderhoudend en informatief. Een frisse manier om naar kunst en ambacht te kijken. Vaak pak ik achteraf de website erbij om te kijken of wat ik meende te zien door Hesters ogen en woorden er ook echt zo uit ziet. Meestal is dat zo en dat is best knap”

“Wat een geweldige podcast is “Het atelier van” van Hester Wandel! Als goudsmid en oud Vakschool Schoonhoven leerling, was er veel herkenning bij de afleveringen van onze leraren van destijds, Louis Hankart en Jan van Nouhuys. Zo ontzettend leuk.
Ook ervaar ik het luisteren naar andere kunstenaars als inspirerend om zelf weer aan het werk te gaan.”

“ Wat een enorm leuk interview met Adriaan Bosboom. Heel compleet, met vele facetten en een natuurlijke flow tussen alle onderwerpen. Meer bijna als humanist dan kunstenaar. HEEL GOED”

“Met veel plezier geluisterd. Hester heeft me al naar vele ateliers meegenomen en weet me steeds te verrassen. Het zijn leuke en interessante inkijkjes met verrassende invalshoeken. Een paar ook alweer teruggeluisterd. Ik ben fan!”

“Leuke, originele manier om een kijkje te nemen in het werk en de werkwijze van kunstenaars en andere creatievelingen”

“De interviews in de afleveringen van Hester Wandel transformeren tot een prettig gesprek met de kunstenaar over zijn of haar atelier. Zeer informatief en heel fijn om naar te luisteren!”

“Mooie inkijk bij kunstenaar. Fijne gesprekken met kunstenaars in hun atelier. Leerzaam, het gaat niet alleen over het vak maar ook over persoonlijke achtergronden. Genoten van o.a. de aflevering met Berend Strik”

“Hester interviewt op innemende en belangstellende wijze de kunstenaar of nabestaande in zijn/haar atelier. Met deze podcastserie maakt ze bijzondere inkijkjes in ateliers van beroemde en minder bekende kunstenaars. Altijd met een interessant verhaal dat je nieuwsgierig maakt naar de kunstenaar en zijn/haar werk”.

“Wat leuk om op deze manier ook jouw kijk op het atelier te horen. Gelukkig heb ik nog een aflevering te gaan. En daarna komen er weer nieuwe bij.”

Hier kan jouw atelier staan