Wie komt er in het atelier?

Geboren in een atelier

Mijn ouders zaten nog op de kunstacademie, toen ik in hun laatste jaar werd geboren. Ik was eigenlijk het ultieme eindexamenstuk. Daarna had mijn moeder een atelier aan huis. Ik weet niet beter dan dat er altijd stof, garens, verf, terpentine en kwasten in huis waren. En stapels papier, gekocht van een boekhandel die ermee ophield.
Zij zat altijd op zolder te werken en droomde over bekendheid. Maar dat moest een ander maar doen: ik dus.
Ik richtte een stichting voor haar op en begon een podcast.

Rode draad

Ateliers zijn de rode draad in mijn leven en toch heb ik er zelf geen.
Ik ga juist graag op bezoek bij anderen. Daar voel ik me thuis en krijg ik enorme zin om zelf ook dingen te maken. In het verleden werkte ik als conservator in musea en maakte ik tentoonstellingen en boeken over ateliers.
En nu de podcast HET ATELIER VAN.

 

Oog voor detail

Ik zet mijn oog voor detail in om bijzondere verhalen te ontdekken en deze samen met kunstenaars om te zetten in een podcastaflevering. Ook maak ik podcasts voor bedrijven, waarin naar voren komt wat ze doen en welke bijondere verhalen er te vertellen zijn. Verhalen van de werkvloer met de mensen die er werken en niet de geijkte marketingpraatjes.

Verder ben ik gek op doosjes, kastjes met veel lades, schelpen, #hartjesinhetwild en heb ik mijn boeken op kleur staan.

Luister verder

Wil je meer over me horen?

Luister dan naar Het Atelier van Hester Wandel

Testimonial

“Dankjewel voor het sturen én maken van de podcast. Anneke en ik zijn er, terwijl we op een prachtig kampeerterrein in Frankrijk staan, voor gaan zitten. We vinden het een heel interessant document waarin zo veel langskomt!
Natuurlijk zijn wij de verkeerde luisteraars om zoiets te beoordelen, maar we waren van begin tot eind geboeid. Gelukkig herbergt het geen pretenties, maar is het feitelijk, zoekend en onderhoudend. Daarbij heb je een mooie rol vervuld in de aanstekelijke wijze van vragen stellen. Heel fijn”

Jan van Nouhuys, zilversmid