Juwelen aan de IJssel

Mensen vragen me wel eens waarom ik de podcast niet film als ik in een atelier ben. Dan kunnen zij het ook zien. Maar wie gaat er nou een uur naar twee mensen kijken die in gesprek zijn?
Volgens mij word je dan afgeleid door wat je ziet en wij doordat we weten dat de camera aanstaat.

Terwijl, als je naar de podcast luistert, je zelf een beeld vormt van hetgeen je hoort. Bovendien kan de kunstenaar met wie ik in gesprek ben vrij praten, zonder steeds op de camera te moeten letten. En ik ook.

Ik plaats foto’s en een filmpje op sociale media van wat we bespreken, zodat je een plaatje bij het praatje krijgt. Helaas kun je zelf niet naar het atelier waar ik ben geweest, maar je krijgt er wel een goed beeld van.

Dit keer is het anders, Nee, Maarten Versteeg zijn atelier kun je niet bezoeken, want het is nog volop in verbouwing. Maar zijn werk kun je wel zien. En van andere goudsmeden. Hij organiseert samen met hen een verkoopexpositie van exclusieve juwelen in de prachtige villa Elize van Simone Carree en Paul Gaikhorst in Dieren. De titel van deze tentoonstelling heet Juwelen aan de IJssel.

In het weekend van 6 en 7 april kun je het werk zien van Véronique Ribbink van Eve Sparkles, Cécile van Eeden, Hester Vonk Noordegraaf, Eline van der Laag van Moya, Maroeska Metz en Maarten Versteeg, die zijn eigen werk meeneemt en dat van Tineke Hessels, Jan-Frans Middelhoek en Tom Wassing met wie hij onder de naam U & I een collectief vormt.

Wil je hierbij gratis aanwezig zijn?

Abonneer je op mijn Nieuwsbrief of stuur dan een email naar info@juwelenaandeijssel.nl onder vermelding van podcast Het Atelier van. De kunstenaars zijn zelf aanwezig en je kunt het werk goed bekijken en uitproberen. Net als ik in het atelier van Maarten. Luister maar naar de podcast Het Atelier van Maarten Versteeg.

Tot ziens in Vila Elize!

Hartelijke groet,

Hester

Wil je jouw atelier ook in de podcast? Ga dan naar Jouw Atelier