Alles kan een atelier zijn

Op vakantie in Thailand houdt Hester Wandel haar ogen goed open. Omdat ze zoekt naar #hartjesinhetwild, maar ook kijkt of er ateliers zijn. En die zijn er! Eigenlijk kan elke werkplaats wel voor atelier doorgaan. Of het nou een man is met een walsje op een scooter, die geroosterde inktvisjes plat walst of iemand die zittend op de grond met draad armbanden maakt. Het is de aandacht en liefde die ze in hun werk stoppen.

Twee ateliers die ze bezoekt springen eruit. De Thaise Joe die de stad Hua Hin voorziet van vrolijke graffiti in de vorm van ogen en mannetjes met hartjes, maar in wezen een somber figuur is. Na overal zijn graffiti te hebben gezien, lukt het Hester zijn verstopte atelier te bezoeken.

De Nederlandse Martin Dautzenberg, een schoolgenoot van de Vakschool voor Edelsmeden in Schoonhoven, woont al jaren in Bangkok en heeft er een groot productieatelier. Daar worden veel gouden en zilveren sieraden gemaakt voor Europese juweliers. En heeft Martin zijn eigen lijn bedacht onder de naam Dautzen. Helaas zit hij, op het moment dat Hester met haar gezin in Thailand is, in Nederland. Maar ze zijn meer dan welkom.

Met dank aan: Martin Dautzenberg, Gaesira Byrd, Hua Hin Biketours, Joe @w_ngong, Entwined Energy, Chock Dee Handmade, Friend Art Gallery, Louis en Trees Hankart en vele anderen